Mikrofoni

USB МИКРОФОН

В днешното забързано ежедневие всичко се движи бързо и се случва на момента, а съдържанието в интернет не само се разраства, но вече ни радва и с високо качество. Виновен за това е напредъкът на технологиите както във видео, така и в аудио сферата и така, съвсем неусетно, USB микрофоните се превърнаха в едни от най-търсените такива на пазара. Причината е, че те са най-честия избор на съвременните артисти, които са тези, които масово създават съдържание за интернет. Вече не е нужно да имаме договори и да записваме в професионално студио, за да представим музиката си пред публика. В днешни дни тя е на няколко клика разстояние в социалните мрежи. 

Има различни видове USB микрофони, като някои са по-подходящи за музиканти, други за подкастъри и трети – за артисти в движение. Днес ще ви запознаем с USB серията на Shure, като ви разкажем повече за MOTIV микрофоните и техните предназначения. 

Motiv MV5 

Най-добрият избор за записване на подкастове, който ви доближава до професионално аудио звучене само с едно включване към персоналния ви компютър. (IOS и USB) Този микрофон е с модерен дизайн и удобна стойка за маса, предлага 3 автоматични режима на запис, предварително зададени за най-честа употреба – говор, инструментален и “flat”. Просто изберете и записвайте!

Motiv MV51 

Моделът MV51 е кондензаторен микрофон с голяма диафрагма и 5 работни режима – говор, пеене, „flat“, акустичен и силен. Предлага опции за обработка на звука, което ще ви спести ценно време в постпродукция. Задният му панел е за контрол на слушалки. iOS и USB съвместимост.  

Motiv MV88 

Репортерски, прикрепва се и записва директно на вашия телефон,с 90 градуса на въртене за най-удобна употреба. Благодарение на този изключително портативен микрофон можете да уловите вдъхновението си, където и да се намирате. Просто прикачете вашият MV88 към iOS устройството си и можете да се радвате на висококачествено аудио – било то запис на най-новата ви песен, китарен риф или нов влог, който да споделите с онлайн пространството. 5 автоматични режима на запис –говор, пеене, „flat“, акустичен и силен. С ветробран в комплекта за безпроблемна работа на открито.Предлага се и с аксесоари за видео запис – MV88plus- iOS USB-съвместими.

Shure MV88 + видео комплект

Един от най-новите комплекти на Shure, MV88 + Video Kit е предназначен за всякакъв тип приложения. Той е специално създаден за всички журналисти, видео блогъри, музиканти и пътешественици. Смартфоните, с които повечето от нас разполагат са достатъчно добре пригодени да снимат добро видео, но звукът им все още се нуждае от обработка или външен микрофон. Затова Shure изобретиха MV88 + видео комплект, който идва със статив подходящ за различен размер смартфони. Това мини устройство, което се събира в малка дамска чанта, наистина може да ви предостави с добър звук и статична или подвижна картина независимо от средата, в която се намирате – от запис на природни звуци, до интервюта и записи на музикални изпълнения на открито и закрито. 

И един важен аксесоар:

MVi 

Дигитален аудио интерфейс – свързва всеки професионален XLRмикрофон или 6,3 мм. инструментален жак към компютър или мобилно устройство. 5 автоматични режима на запис – говор, пеене, „flat“, акустичен и силен, с фантомно захранване.