Mikrofoni

Shure SM7B

КАК ДА ПОСТИГНЕМ СТУДИО КАЧЕСТВО СЪС SM7B?

Въпрос:
Искам да използвам SM7B, за да записвам висококачествен звук в компютъра си. Кой е най-добрият начин да направя това?
Отговор
За да получите звук със студиен стандарт, не забравяйте да монтирате SM7B на здрава стойка за микрофон.
Вижте SM7B: How to Mount за някои идеи.
Интерфейсът Shure Motiv MVi е чудесен начин за свързване на SM7B с Mac, PC, iOS или Android устройство. MVi се отличава с 56 dB gain с активирано усилване 20 dB, което обикновено е достатъчно за всички, дори и за най-тихите потребители на SM7B.
Ако се нуждаете от повече gain от това, може да се нуждаете от външен фантомно захранен предусилвател, който да поставите между SM7B и MVi. Разгледайте кои предусилватели работят най-добре със SM7B тук.
Използвайте микрофона в акустично третирана със специални материали стая, за да намалите ехото, и говорете много близо до микрофона (устните ви трябва да се докосват до дунапрена). Един често срещан трик е да прекарате дълъг микрофонен кабел от компютъра до гардероб, пълен с дрехи, което ще заглуши звука около вас.

Някои потребители с по-стари компютри и без USB звукова карта може да искат да използват комплекта Camcorder kit Shure A96F за свързване на SM7B към аналоговия вход на компютър. Качеството на звука няма да е толкова добро, колкото при цифровия интерфейс като MVi, но може да работи за вашите приложения.
Ако компютърът ви има вход за микрофон, трябва да можете да включите A96F към него без проблем. A96F няма да осигури достатъчно допълнителен gain за линейния вход на компютър. Ще трябва да закупите усилвател за микрофон, за да използвате линейния вход (наричан още предусилвател).
За повече информация относно трансформаторите и тяхното използване вижте – Transformers – When to use and how does it work?