Слушалки SHURE
Mikrofoni

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ СЛУШАЛКИ SHURE

По-евтините, потребителски слушалки може да работят за обикновени приложения за слушане, но когато дойде време да запишете музиката си, всеки детайл има значение. Всички недостатъци, пропуснати по време на етапа на проследяване / смесване, ще бъдат подчертани само от процеса на мастеринг; следователно е наложително да чувате всяка нота и нюанс с кристално чисти детайли.
Инвестирането в страхотни монитори за подобряването на акустиката на вашата стая ще допринесе много; препращането на вашия микс към слушалки с качествено студио остава от съществено значение за създаването на полирана професионална песен. За да ви помогнем да вземете по-информирано решение кой набор е най-подходящ за вас, ние сме подготвили списък с елементи, които да разгледате.


За какво ще използвате слушалките?


Преди да започнете да избирате правилните слушалки за вашите нужди, трябва да установите какво ще бъде основното приложение. Помислете дали ще ги използвате за проследяване, смесване, препратка към завършени миксове или мастеринг. Различните модели слушалки ще бъдат насочени към различни приложения и в идеалния свят бихте закупили селекция от различни модели според вашите нужди. В действителност това не винаги е възможно, но като се има предвид вашата основна цел, можете поне да започнете да давате приоритет кои от следните точки са най-важни:

1. Звукоизолация
Един от ключовите фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на студийни слушалки, е колко добре те ви изолират от външния свят. Звукоизолацията е особено важна при избора на слушалки за тракинг. В това приложение е важно звуковото изкривяване от слушалките да бъде сведено до абсолютен минимум, в противен случай; може да имате истинско главоболие на ръката си, когато става въпрос за миксиране на вашата песен. Няма нищо по-лошо от това да стигнете до края на продукцията си и да осъзнаете, че можете да чуете следата от щракване на почти всеки запис. Освен това, страхотната звукова изолация помага на музиканта да чуе по-точно бекдинга или да щракне върху песента, без да се налага да увеличава силата на звука твърде високо. Ползата тук е очевидна; по-уверено представяне.


Най-добрите слушалки за изолация на звука се наричат затворени, които се отличават със здрава чаша за уши, която не позволява на въздуха или звука да влизат или излизат. Ако се нуждаете от страхотна звукоизолация, това са слушалките за вас. Напротив, обаче; има приложения, които изискват противоположното качество, което ни води внимателно към следващата ни точка …


2. Кога ще ми трябват слушалки с отворен гръб?
Слушалките с отворен гръб имат чаша за уши, която има отвори или перфорации. Този дизайн умишлено позволява на звука да избяга и впоследствие звуковият подпис е различен. Моделите с отворен гръб звучат по-естествено, отворено или „въздушно“, което ги прави чудесен избор за звукозаписни инженери, които изискват възможно най-естествения звук при смесване и наблюдение в тиха стая. Ако се нуждаете от точност и планирате да използвате слушалките си предимно за препращане, а не за проследяване, този тип слушалки е чудесен избор. Ако можете да си позволите и двете, полезно е да можете да сравнявате резултатите на отворени и затворени слушалки.


3. Честотен отговор
Ако възнамерявате да използвате слушалки за проверка на вашия микс, честотната характеристика трябва да бъде една от основните ви грижи. Професионалните студийни качествени слушалки са създадени, за да позволят на инженера да чуе всичко, което е в комбинацията, и следователно; те трябва да са възможно най-плоски, с високо ниво на точност. Друг тип слушалки могат да замъглят преценката ви и в крайна сметка да доведат до микс, който не се прехвърля добре върху други системи за възпроизвеждане.
Освен това привлекателността на слушалките с по-равна честотна характеристика не свършва в студиото. Аудиофилите, които не са убедени от настоящата тенденция към усилен бас в слушалките от потребителски клас, също ще ги намерят привлекателни.


4. Импеданс
Импедансът е термин за електроника, който измерва нивото на противопоставяне на устройството към променлив ток. Тъй като импедансът на чифт слушалки се увеличава, е необходимо повече напрежение за задвижването му. Слушалките Shure варират между 38Ω и 65Ω, което ги прави подходящи за широк спектър от приложения. Моделите Shure от по-висок клас (като SRH1840) ще се възползват от качествения усилвател за слушалки, за да задвижат повече напрежение и да постигнат най-добра производителност.


5. Комфорт
От само себе си се разбира, че искате слушалките ви да са възможно най-удобни. Очевидно колкото по-дълго ги носите, толкова по-важно става това и докато всеки опит се прави всеки чифт слушалки Shure възможно най-удобен, моделите от по-висок клас обикновено се чувстват комфортно по-дълго.
Заключение
В крайна сметка изборът на правилния чифт слушалки за вашето студио се свежда до баланс между бюджет и приложение. Познаването на вашите изисквания и приоритети ще ви позволи да стесните избора си, но в крайна сметка трябва да направите избор, когато балансирате функциите с разходите. Ако купувате само една или две двойки за проектно студио, струва си да инвестирате толкова, колкото можете да си позволите. За по-големите студия предизвикателството често е свързано с оборудването на мястото с достатъчно професионални качествени слушалки за множество приложения; особено ако имате нужда от голямо количество за проследяване. Студийните слушалки Shure pro се предлагат в редица ценови точки, като всички те осигуряват страхотен резултат на своето ниво. По-долу е даден преглед и предложено приложение за всяка опция на Shure:

SRH440

440 предоставя страхотни резултати за запис и наблюдение в домашно студио. Освен това 440 е достъпно решение за звукозаписни студия, които се нуждаят от оборудване на мястото с много качествени слушалки за тракинг.Стил: Затворен гръб
Препоръчителни приложения: Project studios, tracking, personal listening

SRH840

Оптимизиран за професионален студиен мониторинг, 840 има по-богат бас и разширен високочестотен диапазон в сравнение с 440. По-широката подплатена лента за глава също увеличава комфорта при дълги периоди на слушане.
Стил: Затворен гръб
Препоръчани приложения: Professional studio monitoring, tracking louder instruments, personal listening

SRH940

940 предлага най-плоската честотна характеристика от всеки затворен тип слушалки Shure. Ако имате нужда от точност, 940 си заслужава допълнителната инвестиция. Като слушалки с референтно качество, те осигуряват точен отговор в целия аудио спектър. Те са идеални за редактиране на фини детайли преди мастеринг, като например разкриване на преходни процеси, полиране до избледняване, намаляване на артефактите на компресията и премахване на нискочестотен ръмбалСтил: Затворен гръбПрепоръчани приложения: Mix referencing, tracking studio talent.

SRH1540

Въпреки че правят страхотни студийни слушалки, обширната им звукова сцена ги прави особено привлекателни за аудиофилско слушане. Освен това ултра удобните подложки Alcantara ™ ги превръщат в едни от най-удобните слушалки, на които ще попаднете. Перфектен за часове на удоволствие от слушане или допълнителен комфорт в студиото.Стил: Затворен гръбПрепоръчани приложения Hi-fi audio, comfortable listening in the studio

.

SRH1840

Привеждайки качествения звук на Shure към категорията с отворен гръб, 1840 е идеален за онези критични мастер сесии, където естественият и точен звук е от съществено значение. Наред с индивидуално подбраните драйвери за превъзходно качество на звука, те са и изключително леки, удобни и издръжливи.Стил: Отворен гръбПрепоръчани приложения referencing, mastering, audiophile listening