Mikrofoni

MV7 ИЛИ SM7B

SM7B е придобил легендарен статут сред продуценти, звукозаписни инженери и подкастери. Мнозина няма да приемат нищо друго, но дали те (и стриймърите) трябва да обмислят новия микрофон MV7 вместо това?
От Марк Марон до Майкъл Джексън, SM7B е спечелил легион почитатели през годините. Той се превърна в звукова икона по основателна причина: малко микрофони могат да се конкурират с нейния топъл, наситен тон, фантастични изолиращи свойства и цялостна гъвкавост.

Използван за професионално излъчване и студийни записи в продължение на десетилетия, SM7B е намерил подновена популярност сред подкастерите и онлайн стриймърите. Независимо от това, микрофонът остава недостъпен за някои хора, обезсърчени от усъвършенстваната настройка, необходима за да получи този сладък звук, с който е толкова известен.

Сега Shure пусна чисто новия микрофон MV7, проектиран специално за подкастери, стримери и вокалисти, които търсят удобна USB и XLR свързаност, без да компрометират аудиото си. Очевидно вдъхновен от SM7B, MV7 има цял набор от страхотни функции за създатели на съдържание и музиканти.

Но кой е подходящ за вас?
Първо, нека изясним едно нещо: Ако от известно време търсите да преместите аудио играта си до големите лиги с SM7B, все пак трябва да правите точно това. Нищо няма да замени този легендарен звук, така че спестете си малко време и пропуснете останалата част от тази публикация!

Щракнете тук, за да научите повече за MV7.
И така, защо някой би предпочел вместо това лъскав, нов MV7? Е, всъщност има много причини и ще се опитаме да направим това възможно най-ясно точно тук. Но бихме подчертали, че тези микрофони наистина се допълват, вместо да се конкурират помежду си. Например, някой може да използва MV7 за стрийминг от дома и надежден SM7B за студиен запис. Или може би вашата платформа за подкастинг вече работи с SM7B и ще искате MV7 за отдалечени гости и запис на пътя.

Основни разлики
Естествено, има няколко ключови разлики: Докато SM7B може да се използва за всичко – от рап и рок вокали до китарни кабини и барабани, MV7 е оптимизиран специално за речеви приложения като подкастинг и пеене. Това не означава, че не можете да записвате акустичната си китара с него, но MV7 подчертава средните честоти, където живее яснотата и разбираемостта на речта.

SM7B, от друга страна, има значително по-нисък клас, откъдето идва този излъчен звук с подпис. Той също така има много широк и плосък отговор, което е невероятно трудно да се постигне с динамичен микрофон. Има основателна причина SM7B да бъде наречен SM57 на стероиди …

Какво точно означава „расте“? Като начало, MV7 има два изхода: стандартен XLR микрофон плюс удобна USB връзка, която ви позволява да го включите директно в компютъра си без допълнителен аудио интерфейс. Ползата тук е ясна: Можете да записвате висококачествен звук само с лаптоп и MV7, независимо къде се намирате. Но все пак работи със стандартна аудио система, изискваща XLR кабел. (Професионален съвет: Можете да използвате едновременно USB и XLR изходи едновременно!)

Така че дори да решите в крайна сметка да надстроите настройката си с SM7B и подходящ интерфейс, няма истински недостатък, от който да се страхувате: Вече ще имате страхотен втори микрофон, удобен за гости на подкасти, забавни потоци или разширени сесии за запис.
Осъществяване на връзки с XLR.

Технология за изолация на гласа
MV7 – точно като големия си брат SM7B – е динамичен микрофон, проектиран да бъде фокусиран единствено върху вас. Впечатляващата комбинация на микрофона от касета, шаблон за вземане и ударно монтиране предотвратява нежелания фонов или шум от помещението да разруши аудиото ви. Това може да бъде истински играч за всеки, който записва или стрийминг в пространство с лоша акустика. И накрая, няма повече да записвате вашия подкаст с одеяло над главата си в средата на лятната гореща вълна!
Режим на автоматично нивоДруга чудесна функция е автоматичният режим на MV7, който позволява на потребителите, свързващи се чрез USB, да накарат микрофона да регулира нивото на гласа ви в движение, за да осигури постоянен изход на вашия запис или поток. Това ще спести ценно време за редактиране в постпродукцията и ще поддържа обемът последователен през цялото време – все едно да имате виртуален инженер до себе си!
Също така създадохме настолни и мобилни версии на приложението ShurePlus ™ MOTIV, които ви позволяват да получите достъп до цял набор ръчни настройки, включително Mic Gain, Mic Mute, EQ, Monitor Mix, Limiter и Compressor Можете дори да зададете свой собствен тон на подпис като Тъмен, Естествен или Ярък и да запазите любимите си настройки за друг ден. Вземете приложението безплатно тук.
Отблизо и лично – или не

Може би сте подкастър, който обича да се доближава до микрофона. Или сте стример, който предпочита малко повече място за дишане? MV7 може лесно да бъде съобразен с вашите нужди за позициониране на микрофона, като просто изберете между режим Близо или Далеч. Възможността да се откажете от микрофона с режим Far може наистина да ви бъде полезна, ако сте склонни да издавате тези изскачащи звуци „P“, известни като плосиви, докато говорите или пеете.
Разбира се, с всички страхотни функции за създателите на съдържание е лесно да пренебрегнете какъв страхотен микрофон е MV7 и за музиканти. Певците ще харесат възможността да записват вокални парчета в по-малко от идеята акустични пространства, а самопродуцентите ще наградят способността му да преминава от USB сесии за лаптоп към XLR студиен запис.

Пълен контрол
Всъщност е доста трудно да се побере всичко, което MV7 предлага, в една статия, но всичко се свежда до пълен контрол върху звука ви. Удобен сензорен панел? Проверете. Мониторинг на слушалки с нулева латентност? Проверете.
Това е комбинацията от удобство, контрол и аудио с професионално качество, което прави MV7 идеален за толкова много създатели на съдържание и музиканти. Разбира се, той няма да замени легендарния SM7B – но със сигурност е чудесно допълнение към семейството.