Mikrofoni

Външен микрофон за телефон

Как да изберем външен микрофон за нашия телефон?

Потребителят може да закупи външен микрофон за смартфон и да се отърве от необходимостта да завърти копчетата на еквалайзера след това, постигайки приличен звук. По отношение на видеозаписа съвременните смартфони ще „дадат начало“ дори на полупрофесионалните камери, но приспособленията, уви, не са се научили как да произвеждат висококачествен звуков запис. За щастие пазарът на мобилна електроника сега в продажба има огромен брой външни микрофони за смартфони, гарантиращи ясен и 100% четим звук.

Кой се нуждае от външен микрофон за телефон?

  Производителите на мобилни устройства, които считат функцията за запис на звук за смартфон като второстепенна, трябва да обърнат внимание на това колко голям е броят на хората, които трябва постоянно да пишат аудио поради професията си. Потенциалните потребители на разширителни микрофони са:

  • Журналисти / интервюиращи – За хората, които правят пари чрез интервюта за парче хляб, външният микрофон е задължителна техника. Интервюирането може да се проведе на шумно място (на улицата или в кафене) – вграденият микрофон на притурката определено няма да се справи със задачата за запис в такива условия.
  • Музиканти – Изключително важно е музикантите да могат да „хванат музата за опашката“ – да фиксират върху аудиото мелодия, която изведнъж прозвуча в главата.
  • Студенти – Не всички учители са загрижени, че учениците имат време да запишат думите си на хартия или Word. Благодарение на външния микрофон можете да запишете лекция по аудио, така че у дома, в удобна среда, да я преведете в писмена форма.
  • Блогъри – Няма значение дали блогърът снима технически рецензии или просто смешни видеоклипове – ако звукът е „като варел“, видеоклиповете му няма да станат популярни.

Как да изберем външен микрофон за нашия телефон?

Когато избирате външен микрофон, първо трябва да изхождате от целта на използване на оборудването. Очевидно блогърът в стаята, професионалният интервюиращ и музикантът ще имат различни изисквания за записващо устройство. Ако потребител закупи микрофон за запис на гласове и разговори, той трябва да обърне внимание на следното:

    Дължина на проводника – Този индикатор е важен за “контурите” на микрофоните. 1,5 метра ще бъдат достатъчни за удобната работа на оборудването. Включени са микрофони с кабели от 6 метра или повече – в този случай трябва да се уверите, че има специална бобина, около която можете да навиете кабела, така че прекомерната му дължина да не се превърне в пречка.

    Размер на микрофона – Тук, както в случая с преносимите високоговорители за смартфон, има зависимост: колкото по-голям е микрофонът, толкова по-високо е качеството на записа. За видео блогъри, които се интересуват само от четимостта, е подходящ малък лавалиер. Професионалните интервюиращи са склонни да предпочитат пистолети за насочване.