Mikrofoni

Безжични микрофони AKG

Няколко причини, поради които микрофоните AKG са най-добрата марка

Когато става въпрос за запис, ви е необходимо най-доброто оборудване, за да създадете звук с най-високо качество. Подходящият микрофон може да има решаващо значение при запис на вокали или инструменти. Намирането на марка, която произвежда висококачествени микрофони, е предизвикателство, но с правилно проучване можете да намерите това, от което се нуждаете. Независимо дали търсите динамични, кондензаторни или лентови микрофони, тези 10 причини, поради които микрофоните Akg са най-добрата марка, трябва да ви помогнат да определите кой от тях е подходящ за вашите нужди при запис. Прочетете нататък, за да научите повече за тези продукти и защо те са най-добрият избор за всяко домашно студио или професионален музикант.

Характеристики на микрофоните AKG

Има много характеристики на микрофоните Akg, които ги правят чудесен избор за запис, включително следните: – Някои микрофони са настроени на един модел, а други ви позволяват да превключвате напред-назад между няколко различни настройки. При микрофоните Akg можете да избирате между кардиоиден, всепосочен и двупосочен модел. Тези модели могат да бъдат полезни, ако записвате в оживена среда и трябва да намалите външния шум. Всенасоченият модел работи добре, ако записвате група хора. Кардиоидният модел е полезен, ако записвате един човек или трябва да намалите шума от страната на микрофона. – Балансиран звук – Когато записвате, искате микрофонът да улавя равномерно звука от всички посоки. Това помага да се елиминират изскачането и други нежелани шумове от фона. – Издръжлива конструкция – Много микрофони не са проектирани да издържат на износването при честа употреба. Микрофоните Akg имат здрава конструкция, която може да издържи на ежедневни записи и чести пътувания.

Кондензаторен микрофон AKG C214

Кондензаторният микрофон Akg C214 е популярен избор за музиканти и звукозаписни инженери, които търсят висококачествен микрофон за домашното си студио. Този продукт се предлага с клипс за микрофон, ветрозащитен екран от пяна и твърд калъф за съхранение и пътуване. Това е микрофон с голяма мембрана и кардиоиден полярен модел. Микрофонът има широк честотен диапазон от 20 Hz до 20 kHz, което го прави чудесен избор за различни инструменти и вокали. C214 има безтрансформаторна конструкция, което му позволява да произвежда топъл и детайлен звук. Това е чудесна характеристика за запис на вокали, особено за тези, които имат мек глас. Ниският собствен шум е полезен за намаляване на съскането и шума от фона.

Кондензаторен микрофон AKG Pro Audio CM1000

Това е кондензаторен микрофон с голяма диафрагма и страничен адрес, който е предназначен за професионални приложения за запис. CM1000 се доставя с клипс за микрофон, външно захранване и калъф за носене. Това е висококачествен микрофон, който е предназначен за проектни студиа, домашни студиа и студия като цяло. Този микрофон е чудесен избор и за изпълнения на живо, при които е необходимо високо качество на звука. Този микрофон има широка честотна характеристика между 20 Hz и 40 kHz. Широкият диапазон означава, че този микрофон е полезен за запис на вокали, струнни инструменти и различни други инструменти. Ниският собствен шум също така помага за премахване на всякакви съскания или бръмчене от фона. Възможността за висок SPL на този микрофон също е полезна за запис на силни звуци.

Кондензаторен микрофон AKG Pro Audio CMV450

Това е микрофон с компактни размери, предназначен за запис на вокали, акустични инструменти и др. CMV450 се доставя с клипс за микрофон и външно захранване. Това е кондензаторен микрофон със странично насочване, който има широка честотна характеристика от 20 Hz до 20 kHz. Този микрофон също така има кардиоидна полярна картина, която помага за намаляване на шума от страната и отзад на микрофона. Това е чудесен вариант за запис в шумна среда, като например концерт на живо. Ниският собствен шум на този микрофон също помага за намаляване на шума от фона. Този микрофон е чудесен избор за домашни студиа, където е необходим висококачествен вокален микрофон.

AKG Pro Audio K121 Pro Stereo Pair

Това е двойка широкодиафрагмени кардиоидни кондензаторни микрофони със стерео конфигурация. Това е чудесен вариант за създаване на запис с широк, триизмерен звук. Микрофоните K121 се доставят с клипс за микрофон и външно захранване. Това са микрофони със странично адресиране и широка честотна характеристика от 20 Hz до 20 kHz. Микрофоните K121 са чудесен избор за запис на вокали, акустични инструменти и др. Тези микрофони са добър избор и за музиканти, които записват с компютър или миксиращ пулт. Стереоконфигурацията на тези микрофони може да помогне за поставянето на всеки звук на правилното място в записа.

AKG Pro Audio K267 Studio Listener

Това е динамичен микрофон с голяма мембрана, който е предназначен за музикални и студийни приложения. K267 се доставя с клипс за микрофон и твърд калъф за носене. Този микрофон има кардиоидна полярна картина и широка честотна характеристика между 40 Hz и 16 kHz. K267 е студиен слушателски микрофон, което означава, че е предназначен за мониторинг на звука в студио. K267 е чудесен избор за музиканти, които записват музиката си в студио или на миксиращ пулт. K267 улавя звука от предната част на микрофона, което улеснява фокусирането върху звука и игнорирането на фоновия шум.

AKG Pro Audio K712 Pro Студийни слушалки

K712 Pro Studio Listeners са широкомембранни слушалки, предназначени за музикални, студийни и мониторингови приложения. Тези слушалки се доставят с триметров кабел и твърд калъф за носене. Слушалките K712 Pro имат затворен дизайн на гърба, който помага да се блокира звукът от околната среда. Това може да бъде полезно, когато записвате в шумна среда или когато искате да се съсредоточите върху музиката си, без да се разсейвате от външни звуци. Слушалките имат честотна характеристика от 10 Hz до 28 kHz и 106 dB SPL, което ги прави чудесен избор за слушане на висококачествен звук. Слушалките K712 Pro са полезни и за наблюдение на звука по време на студиен запис.

AKG Pro Audio MK220 Stereo Recording Package

MK220 е комплект за стереозапис, който се предлага с два кондензаторни микрофона и два стереокабела. Това е чудесен вариант за тези, които търсят висококачествени микрофони както за запис, така и за изпълнения на живо. Микрофоните MK220 са кондензаторни микрофони със странично адресиране, които са предназначени за професионална употреба. Тези микрофони имат широка честотна характеристика от 20 Hz до 20 kHz. Комплектът стереомикрофони MK220 е чудесен избор за музиканти, които се нуждаят от висококачествени микрофони за запис и изпълнения на живо. Тези микрофони имат широка честотна характеристика и нисък собствен шум, което ги прави чудесен избор за запис на вокали, акустични инструменти и др.

Заключение

Микрофоните Akg са чудесен избор за музиканти и инженери, които се нуждаят от висококачествени микрофони. Тези микрофони са проектирани да издържат дълго и могат да се използват в повечето условия за запис. Един от най-важните аспекти на записването е наличието на правилния микрофон. Намирането на марка, която произвежда висококачествени микрофони, е предизвикателство, но с правилно проучване можете да намерите това, от което се нуждаете. Независимо дали търсите динамични, кондензаторни или лентови микрофони, тези 10 причини, поради които микрофоните Akg са най-добрата марка, трябва да ви помогнат да определите кой от тях е подходящ за вашите нужди при запис.


Вижте нашите предложения тук

AKG – WMS40 MINI DUALVOCAL SET DUAL

AKG WMS40 MINI2