Mikrofoni

Аксесоари за микрофон

Аксесоари за студийни вокални микрофони

Ако имате амбициите да си направите студио ще ви трябват и допълнителни средства за подходящите аксесоари. Студийния микрофон с интерфейс XLR изисква допълнителни аксесоари, за да го свържете с вашия аудио PC . Добрият USB аудио интерфейс е от съществено значение .

Това е външна звукова карта, която ви позволява да се свързвате с компютъра и в повечето случаи осигурява кондензаторния микрофон с необходимото фантомно захранване. Аудио интерфейсите PCIE се препоръчват за много висококачествени записи . Като вградени звукови карти, те имат много по-ниска латентност от USB вариантите.

Ако вашият студиен микрофон е твърде тих , се изисква по-голямо предусилване. USB аудио интерфейсите от по-ниския ценови диапазон често не осигуряват необходимото предусилване. Ето защо, обърнете внимание на високо качество при покупка.

Като алтернатива можете да използвате предусилвател .

Превключвате предусилвател за микрофон между гласовия микрофон и аудио интерфейса. Това има предимството, че сигналът на микрофона получава незабавно усилване на сигнала. Тъй като фоновият шум се увеличава с всяко устройство, през което преминава сигналът, е важно да сте добре запознати с устройствата.

Ако също оборудвате кондензаторния си микрофон с предпазен екран, повдигате звука си директно на следващото ниво. Поп екрана предпазва вашия вокален микрофон от експлозивни звуци и по този начин се подобрява качеството на звука извънредно. Имате нужда и от стойка за микрофон . Кондензаторните микрофони с голяма диафрагма са твърде деликатни, за да можете да ги държите в ръка, докато пеете. Мембраната може да се приведе в движение много лесно. Резултатът е изкривяване и шум в записа.

Например, ударният звук също има отрицателен ефект върху мембраната. Вибрациите се предават директно на микрофона от пода чрез стойката за микрофон. За да предотвратим това, използвайте микрофон паяк .

Този паяк еластично затваря микрофона. От една страна, това му позволява да вибрира свободно. Освен това студийният микрофон е ефективно защитен от подобни смущения.

Тук може да видите списък с препоръчани продукти:


PMCO поп скрийн за студио микрофон

Поп скрийн за студийни микрофони на марка STAGG.


Държач за студиен микрофон SH400

  • Без повече вибрации
  • Съвместим с всички микрофони с цилиндрична форма с диаметър на тялото 0,83″
  • Препоръчва се за микрофони SOUNDSATION SGC-100 / SGC-120/PCM-5400/PCM-5100/CM-60/CM-61/CM-62

Ниска микрофонна стойка MIS-0804BK

Лесно преносима ниска стойка за микрофон Stagg MIS-0804BK