Mikrofoni

Rode микрофон

Домашни записи на вокални микрофони от Rode

Пазарът предлага  гласови микрофони с ниско ниво на шум за нисък бюджет. Има качествени продукти на изгодни цени.

Със своя Rode NT1, производителят Rode предлага микрофон с минимален присъщ шум. Дори професионалните звукозаписни микрофони не прикриват тези стойности. Счита се за най-тихия микрофон в света.

Също “предшественикът” – Rode NT1-A – има много нисък фонов шум. Вероятно една от причините този студиен микрофон да е толкова популярен за начинаещи. Тук получавате страхотно качество на малка цена!

Всички аксесоари са включени в пакета, така че са необходими само аудио интерфейс и, ако е необходимо, предусилвател . Популярен микрофон за пеене и рап, който си заслужава определено.

Микрофони за вокали от AKG

Гласовите микрофони от AKG също обещават отлично качество на запис. Компанията от Австрия предлага широка гама от висококачествени записващи микрофони. AKG микрофоните могат да бъдат намерени в много вокални студия. Най-известният е вероятно AKG C414, който е пуснат на пазара през 70-те години. Изброените вокални микрофони се присъединяват към поредицата страхотни микрофони AKG.

USB микрофони за вокали и рап?

USB гласовият микрофон улеснява първите стъпки в домашния запис. Благодарение на вградения интерфейс, допълнителните устройства са излишни. Така че можете да свържете микрофона за пеене директно към компютъра или лаптопа.

Трябва обаче да се подчертае, че повечето USB микрофони са предназначени за гласови записи като игри / стрийминг или подкастинг .

Записването е нещо повече от микрофона. Добрият аудио интерфейс е от съществено значение. Поради ограниченото пространство в корпуса на микрофона, вие правите компромиси с USB варианта в сравнение с вокалния микрофон с XLR.

За вокалните записи в домашното студио обаче качеството на звука е напълно достатъчно. Ако обаче имате по-големи амбиции, не можете да избегнете XLR вокален микрофон.

С вграден интерфейс и регулируем изход за слушалки, следващият микрофон има всичко необходимо за първите стъпки в пеенето. Японският производител разшири своя ценен “AT2020”, за да включи USB интерфейс. Резултатът е AT2020 USB + микрофон за вокали и гласови записи.