Mikrofoni

МИКРОФОНИ ЗА БАРАБАНИСТИ

Универсалните продукти могат да бъдат чудесен избор в определени ситуации, но когато говорим за звук и качество е най-добре да подберете микрофоните си според това каква ще бъде тяхната апликация. Барабаните са музикален инструмент, който безспорно завладява околните с ритмичните си звуци. Но, колкото и да са звучни, за да бъде чута мелодията от всички, те също имат нужда от своя комплект микрофони. Ето и някои от най-добрите опции на пазара в момента:  

Микрофон за чинели

Shure PGA181 е чудесна качествена опция на достъпна цена. Освен красивия му дизайн и металическия му завършек, микрофонът се характеризира и с това, че специално разработената микрофонна капсула позволява възпроизвеждането на голям набор от звуци, а кардиоидната полярна характеристика на микрофона позволява улавянето на звук и изолирането на шум. Идва с адаптер за прикачване към стойка, калъф с цип и XLR кабел с дължина 4,57 м.

Shure PGA181

Друга, малко по-скъпа, опция е Shure SM137. Професионалният микрофон се характеризира с Class-A предусилвател, 15 dB за постоянство на пърформанса сред широк спектър от източници с високо ниво на звуково налягане (SPL), а неговата свръх тънка диафрагма позволява възпроизвеждането на плавен високочестотен звук и стегнат и контролиран нискочестотен. 

Shure SM137

Микрофони за барабани

На изключително изгодна цена за качеството си Shure Beta56A е инструментален микрофон перфектен за озвучаване на соло барабанчета и том барабани. Лесен за поставяне, издръжлив на наранявания и в компактен дизайн, честотния обхват на този модел е 50 до 16,000 Hz. 

Shure Beta56A

И докато този микрофон наистина е добър избор, трябва да споменем един от най-разпознаваемите модели на Shure правени някога и най-продаваният им инструментален микрофон – Shure SM57. Микрофонът предоставя изчистен инструментален звук, а честотният му обхват е 40 до 15,000 Hz. Изключително издръжлив на наранявания, този модел е подходящ не само за барабани, но и за перкусии и вокали. 

Shure SM57

Това са само няколко предложения, като можете да ги комбинирате по различни начини. Shure са една от най-добрите марки за производство на микрофони и предлагат както по-достъпни, така и високопрофесионални опции. Forte Music са официалните представители на Shure за България. Можете да се посъветвате допълнително в магазините им, но също така да пазарувате в онлайн платформи като Muzikalen.bg или официалния уебсайт на Shure.eu