Когато искате да закупите микрофон за пеене, някои опции са по-добри от други. Бюджетът и приложението са може би двата най-големи фактора при избора на „най-добрия“ вокален микрофон за вас.

Намерете качествен микрофон, който подобрява гласа ви и ще позволи на звука на гласа ви да бъде с оптимално качество по отношение на тона и баланса. Купете подходящия микрофон за вашия глас; този, който е най-подходящ за вашия конкретен глас и неговите уникални качества и обхват.

С наличното разнообразие от микрофони изборът на подходящия за вас и вашия глас не би могъл да бъде по-лесен.

Когато купувате микрофон, не искате да се задоволявате с какъвто и да е. Отделете време, за да изберете правилния!

Заслужавате перфектния звук. 🙂

Вокални микрофони

Когато слушате вокала в звуков запис, всъщност не го чувате певеца. Обикновено това, което чувате, е илюзия на високоговорителя за вокала, толкова завладяваща, че си мислите, че познавате глас от любимите ви певци. Но е вероятно те да звучат много различно пеене при вас в хола или в колата си. Всъщност може да звучат погрешно. Дисциплината на производството на поп музика включва създаването на звуци, които са по -добри от тези в реалния живот – преувеличени, безпогрешни и често незабравими. И въпреки че това е вярно за всички членове на група, вокалистите получават специално внимание.

Записването и възпроизвеждането на звук започва през 1877 г. със запис на фолио на Томас Едисън, а за по-малко от десетилетие той преминава към по-издръжливия, по-добре звучащ восъчен цилиндър. Арогсвързан въздушен звук към гъвкава диафрагма, чието движение избутва стилус, който се врязва в носителя за запис; в такъв случай, звуково налягане колебанията във въздуха са картографирани във физически вълни на жлеб. Възпроизвеждането обърна процеса. Изненадващо без електричният, изцяло акустичен запис беше доста неефективен. Записващите сесии се справяха с това, като предпочитаха силните инструменти. Най -тихите инструменти бяха поставени най -близо до рог на рекордера, така че те да имат боен шанс да проектират достатъчно акустична енергия в рог за промяна на формата на средата. Вокалистите не толкова пееха, колкото викаха изпълненията си.

Певци развиха нови музикални стилове. Един музикален стил от 20 -те години на миналия век стана известен като шепот. Въпреки че се продават като такива, вокалистите наистина пееха, но го направиха с това, което по онова време беше грабваща ушите нежност. Викането беше извън; интимността беше налице. Електронният запис може да улови деликатност, детайли и подценяване и така да даде на слушателя лична връзка с певеца.

Първата технология, овластяваща шепота певци и други ранни осиновители на микрофон беше въглерод преобразувател. Гранули от въглерод опаковани в кухина са направени да се компресират леко, когато въздухът се движи срещу гъвкава диафрагма. Промяната в плътността на въглерод гранули са причинили малка промяна в електрическото съпротивление. Приложено фиксирано напрежение върху променящото се съпротивление задвижвани от променящата се акустична вълна, която компресира въглерод. Звукът на въглерод микрофон(показано на панел а на фигурата) беше част от характерния звук на стария аналогов телефон – характеризиращ се с тясна честотна лента, ограничен динамичен диапазон и малко шум. Но това беше голямо подобрение спрямо предшестващите го пасивни, механични записи без микрофон.