Mikrofoni

Микрофон тип брошка

  Микрофонът е популярен технически аксесоар, който е незаменим за много професии. Микрофонът тип брошка, който е компактен по размер и лесен за използване, е в голямо търсене. Ако искате да знаете за характеристиките на такова оборудване, неговата класификация, както и правилата за избор на устройства, продължете да четете нашия материал.

  Тези микрофони са полезни, когато монтажът на стойка не е възможен или не отговаря на ситуацията. Окачените микрофони обикновено са кардиоидни кондензаторни микрофони. Обхват на използване: оценяване на театрални представления, запис на оркестри, хор и фонови шумове.

  Микрофонът тип брошка имитира стандартните микрофони по своите функционални характеристики, но има няколко уникални характеристики. Основната задача на този вид микрофон е да елиминира външния шум по време на звукозапис. Оборудването се нарича така, защото има особена форма и е прикрепено към дрехите (като по този начин се увеличава комфортът при използване на микрофона).

  Този тип микрофон е популярно и търсено устройство, което се използва от голям брой потребители (например журналисти в процес на получаване на интервюта, видео блогъри, снимащи видеоклипове в Youtube и др.). Микрофонът работи независимо от човешкото участие, не създава допълнителни неудобства при използване и ви позволява да се движите свободно.

  Този тип микрофон е популярно и търсено устройство, което се използва от голям брой потребители (например журналисти в процес на получаване на интервюта, видео блогъри, снимащи видеоклипове в Youtube и др.). Микрофонът работи независимо от човешкото участие, не създава допълнителни неудобства при използване и ви позволява да се движите свободно.

  Принципът на действие на повечето лавални микрофони се основава на характеристиките на електрически кондензатор (единствените изключения са динамичните модели). По този начин звуковите вълни, получени от микрофона, предизвикват вибрации на мембраната, която е еластична по своите параметри. В тази връзка обемът на кондензатора се променя, появява се електрически заряд.

  След като сте закупили устройство, което отговаря на всички ваши нужди и желания, трябва да го свържете към телефона или компютъра си. След това бутониерата се поставя върху дрехите (оборудването се прикрепя със специална щипка, която обикновено е включена в стандартния комплект). След това можете да записвате звук. Трябва да се има предвид, че самият микрофон не е достатъчен за пълноценното използване на лавалиера, ще ви трябват и допълнителни технически аксесоари.


Може да разгледате също:

SHURE BLX14E B98 безжичен микрофон щипка

 • Работен обхват: 91 м (видимост – действителният обхват зависи от поглъщането, отражението и смущенията на радиочестотния сигнал)
 • Налични честоти: Между 524–865 MHz (наличните честоти зависят от приложимите разпоредби в страната, където се използва системата)
 • Аудио диапазон: 50–15 000 Hz (в зависимост от типа микрофон)
 • RF изходна мощност на предавателя: 10 mW, типично (варира в зависимост от региона)

SHURE CVL-B C-TQG – микрофон брошка щипка

 • Честотна характеристика: 50 Hz -20 kHz
 • Чувствителност: -43,5 dBV/Pa
 • Миниатюрен микрофон Lavalier с включена щипка за вратовръзка предлага ниска видимост и използване без ръце
 • Перманентно зареденият електретен кондензаторен елемент осигурява ясно възпроизвеждане на гласа

SHURE BLX14ECVL lavalier Безжичен Микрофон Брошка

 • Конектор за аудио изход: XLR и 1/4 “(6,3 мм) небалансирано Максимално изходно ниво: -27 dBV (XLR, ниво на микрофона), -13 dBV (1/4”)
 • Живот на батерията: До 14 часа
 • Динамичен диапазон: 100 dB A-претеглено
 • Изкривяване на системата: 0,5% THD типично (реф. +/- 38 kHz отклонение, 1 kHz тон)

SHURE WL183 кондензаторен микрофон тип “брошка”

 • Висококачествен микрофон за лавалер с кондензаторна капсула и всепосочен модел за говорни приложения
 • Голям динамичен обхват и обхват на предаване за прецизно възпроизвеждане на целия звуков спектър
 • Сменяеми микрофонни капсули за оптимална адаптация към всяко приложение