Mikrofoni

Микрофон брошка

Основното ръководство за закупуване на микрофон брошка

Съветите за това кой микрофон е подходящ за вашия стил на пеене, група или звукозаписна уредба могат да бъдат объркващи. При наличието на толкова много видове е трудно да се ориентирате кой ще ви подхожда най-добре. А при цени, вариращи от няколко долара до над 1000 долара, трябва да се вземат предвид и разходите. Важно е да се отбележи, че за повечето певци и групи видът на микрофона, който използвате, ще се определя от индивидуалния ви бюджет; от това дали имате достъп до звукозаписно студио или не; и от вида музика, която правите. Различните микрофони работят по-добре за различните хора. Например, ако записвате в по-малко пространство (напр. спалня), тогава кондензаторен микрофон ще улови звука по-ефективно от динамичен. Динамичните микрофони обаче обикновено предлагат по-добри резултати в други сценарии (напр. концерти).

Кондензаторни микрофони

Кондензаторните микрофони често се срещат в звукозаписните студия. Обикновено те са по-скъпи и деликатни от динамичните модели, но осигуряват по-добро качество на звука – особено по отношение на чувствителността, възпроизвеждането на звука и шумоизолацията. Кондензаторните микрофони често са предпочитани от звукозаписните артисти и студия, тъй като не изискват външно захранване (за разлика от динамичните микрофони). Това означава, че те са идеални, ако записвате извън студио – например на сцена. Един от недостатъците на кондензаторните микрофони е, че те обикновено не са толкова издръжливи, колкото динамичните модели. Това означава, че те не са толкова подходящи за изпълнения на живо. Освен това те са деликатни и изискват внимателно боравене, за да се избегне повреда.

Динамични микрофони

Този тип микрофони ще намерите в много пространства за изпълнения на живо и на сцени, както и в по-малки звукозаписни студия. Обикновено те са по-евтини от кондензаторните микрофони (понякога със значителна сума) и затова често се използват от изпълнители и групи на начално ниво. Динамичните микрофони обикновено се прилагат с електромагнитна мембрана. Това означава, че те са снабдени с вграден предусилвател, който изисква захранване от усилвател или миксер (за разлика от кондензаторните микрофони). Това означава, че те не са толкова подходящи за запис извън студио – особено ако нямате достъп до захранване. Динамичните микрофони обикновено са по-издръжливи от кондензаторните модели, което ги прави по-добър избор за изпълнения на живо.

Лентови микрофони

Лентовите микрофони са известни с качеството си на топъл звук, който е идеален за улавяне на вокали, акустични инструменти и дори някои видове барабани. Старомодният им дизайн ги прави визуално интересни, но те могат да бъдат и скъпи. Въпреки че имат някои предимства, те са най-подходящи за запис в студия. Поради по-големия си размер и деликатната си природа лентовите микрофони не са подходящи за изпълнения на живо. Освен това те са сравнително крехки, така че е необходимо внимателно боравене с тях, за да не се повредят.

Цифрови микрофони

Ще откриете този тип микрофон, вграден в някои USB микрофони. Обикновено те се използват за онлайн игри, подкастинг и заснемане на видеоклипове в YouTube. Подобно на аналоговите си аналози, цифровите микрофони се прилагат с електромагнитни мембрани. Цифровите микрофони са снабдени с вграден предусилвател, който изисква захранване от компютър (за разлика от аналоговите модели). Цифровите микрофони обикновено не са подходящи за запис на песни, тъй като са предназначени за по-меки звуци и шумове. Те са най-подходящи за тиха среда – например онлайн игри, подкастинг или създаване на видеоклипове.

Заключение

Най-добрият микрофон за вас ще зависи от редица фактори, включително вида музика, която създавате; звукозаписната техника, до която имате достъп, и бюджета ви. Няма един-единствен “най-добър” микрофон. Макар че някои модели може да са по-подходящи за определени употреби и ситуации, в крайна сметка най-подходящият микрофон за вас ще бъде този, който отговаря на индивидуалните ви изисквания. Въпреки това кондензаторните микрофони често са предпочитани от звукозаписните артисти и студиа, тъй като не изискват външно захранване. Това ги прави идеални за запис извън студиото – например на сцена. Динамичните микрофони обикновено са по-издръжливи от кондензаторните модели, което ги прави по-добър избор за изпълнения на живо.


Нашите топ предложения

SHURE CVL-B C-TQG – микрофон брошка щипка

SHURE BLX14E/CVL-H8E lavalier Безжичен Микрофон Брошка

SHURE SM11-CN Динамичен микрофон тип брошка

Безжичен микрофон брошка с приемник Blink500 B1 Saramonic