Сравнение на най-добрите модели микрофони Shure. Сравняваме най-добри модели, всеки със своите уникални характеристики, предимства и недостатъци.

Независимо дали търсите професионален кондензатор, комплект слушалки или дори безжичен микрофон, с нашата сравнителна таблица ще намерите идеалния продукт за вашите нужди!


Топ 10 модела SHURE

1. SHURE SM7B Кардиоиден студиен микрофон

Кардиоидният студиен микрофон осигурява топло и плавно възпроизвеждане на звука в студио и вокални приложения в непосредствена близост. Характеристиките включват широк честотен обхват, регулиране на басите и контрол според височината на гласа, както и вътрешна изолация на въздушно окачване.

 • Един микрофон за всичко – студиен запис, домашен запис, подкастинг и стрийминг. Световните водещи вокалисти, подкастери и стримери се доверяват на SM7B.
 • Стрийминг съдържание – Професионалното предаване на живо започва с микрофон, способен да улавя изключително чисто и естествено възпроизвеждане както на музика, така и на говор.
 • Защита на звука – Добавихме усъвършенствано електромагнитно екраниране, за да победим шума от компютърни монитори и друго студийно оборудване.

2. SHURE MV7-K Микрофон за подкас

Вдъхновен от легендарния SM7B, MV7 е динамичен микрофон с USB и XLR изходи за използване както с компютри, така и с професионални интерфейси. Свържете се чрез USB и проучете допълнителни функции за настройка и режим на автоматично ниво в приложението ShurePlus ™ MOTIV, за да контролирате гласовия си тон и разстоянието от микрофона. С режим на автоматично ниво можете да оставите микрофона да свърши работата вместо вас.

 • Приложения за затваряне на микрофон – Страхотно за подкастинг, запис, стрийминг на живо и др.
 • Настолно приложение Shureplus Motiv – Осигурява достъп до обработка на аудио, режим на автоматично ниво, автоматично регулира настройките за усилване и компресия, превключващи се филтри за еквалайзер за регулиране на цвета на звуковия тон и опции за запазване на потребителски предварителни настройки.
 • Богато и естествено възпроизвеждане на глас: Оптимизирана честотна реакция за богато и естествено възпроизвеждане на глас.

3. SHURE SE215-CL Професионални звукоизолиращи слушалки

Слушалките SE215 Professional Sound Isolating ™ осигуряват чист звук и дълбоки баси с висока разделителна способност. Дискретен, сигурен дизайн включва подвижен кабел, за да държи слушалките на място и кабелите далеч. Технологията за шумоизолация блокира до 37 dB външен шум. Включва калъф за носене с цип и комплект за монтиране с избор на ръкави за персонализиране.

 • Разработена от технологията за лични монитори, която е тествана по пътя от професионални музиканти, Se215 предлага подробен звук с подобрен бас за лично слушане или професионален мониторинг.
 • Леката, нископрофилна форма с оптимизиран ъгъл на дюзата е проектирана да почива удобно в ухото.
 • Устойчивият подсилен кабел позволява лесна подмяна или персонализиране. Формируемият проводник осигурява сигурно поставяне, а конфигурацията над ухото държи кабелите далеч. Позлатеният конектор Mmcx има заключващ механизъм, позволяващ завъртане на 360 градуса за удобно прилягане.

4. SHURE PGA48 Кардиоиден динамичен вокален микрофон

PGA48 осигурява отличен звук за изговорена дума и изпълнение на караоке. Предлага се с различни опции за кабели и дискретен превключвател за включване / изключване.

 • Cardioid Polar Pattern взема аудио от източника, докато отхвърля нежелания шум.
 • Включена торбичка с цип за допълнителна защита по време на съхранение или транспорт.
 • Актуализиран индустриален дизайн с черно метално покритие и решетка с класическа сребърна решетка.
 • Адаптер за монтиране към стойка за микрофон.
 • Превключвател за включване / изключване за дискретно управление на работата на микрофона.

5. SHURE MV88 дигитален IOS стерео микрофон за звукозапис

MV88 записва видео с кристално чист звук, получава интервюто с яснота и улавя изпълнението на цял живот. Този многопосочен шедьовър се накланя, върти и е направен така, че да издържа на взискателни условия. Като музикални фестивали и срещи с влиятелни влияния.

 • Подходящ за джобове – Заснемайте мощни аудио записи в движение, без да е необходимо голямо и тежко аудио оборудване.
 • Две безплатни приложения – Shureplus Motiv Audio и Shureplus Motiv Video ви позволяват да персонализирате производителността и настройката на микрофона за професионално улавяне на аудио и видео. Изтеглете директно от App Store.
 • Защита при пътуване – Висококачествен калъф с цип, включен за защита при пътуване

6. SHURE SM58 Динамичен вокален микрофон

Ако някога сте чували някой да пее или да говори на жив микрофон, има отличен шанс да е SM58. Рок звезди. Поп идоли. Комедианти. Президенти. Папи. Безсмъртните думи са преминавали през емблематичната му решетка от поколения насам. И с инженерството и издръжливостта, които определят световните стандарти, със сигурност ще продължи да се появява на легендарни изпълнения.

 • Ефективен вграден сферичен филтър за вятър и поп. Честотен обхват: 50 до 15 000 Hz.
 • Честотен отговор, съобразен с вокали, с осветено средночестотно и басово излъчване за контрол на ефекта на близост.
 • Еднородният кардиоиден Pickup изолира основния източник на звук и намалява фоновия шум.
 • Пневматичната амортисьорна система намалява шума при работа.

7. SHURE A25D Стойка за микрофон

Стойка за модели Shure с диаметър на вала около 3/4 инча / 25 мм – 30 мм като: PGA48, PGA57, PGA58, PGA81, SM48, SM57, SM58, SM94, SM137, 565, 545, Beta 57, Beta 58, KSM8 и KSM9 към стандартни стойки за микрофон.

 • Съвместим с други кабелни микрофони с диаметър на цевта.
 • Стойка за микрофон A25D за кабелни микрофони Shure Sm58, Sm57, Sm86, Sm87A и Beta87A, Beta87C.
 • Устойчив на счупване държач за микрофон с регулируем ъгъл.

8. SHURE A26X Удължителна тръба за стойка

Удължителната тръба за настолна стойка удължава стойките на микрофона с 3 инча и адаптира микрофоните Beta 56 към различни монтажни устройства.

 • Страна на произход – Мексико.
 • Дължината на пакета на продукта е 1,295 сантиметра.
 • Ширината на опаковката на продукта е 10,16 сантиметра.
 • Височината на опаковката на продукта е 11.201 сантиметра.

9. SHURE SM57-LC Динамичен инструментален микрофон

Кардиоиден динамичен микрофон за инструменти предлага чисто възпроизвеждане на усилени и акустични инструменти. Характеристиките включват контурна честотна характеристика за богат звуков сигнал, намаляване на фоновия шум и пневматична система за монтиране на шок.

 • Възпроизвеждане с професионално качество за смесване на барабани, прекусии и инструментални усилватели.
 • Контурираната честотна реакция е изчистена, инструментално възпроизвеждане и богат вокален звук.
 • Унифициран кардиоиден pickup модел изолира основния източник, като същевременно намалява фоновия шум.
 • Честотен обхват 40 до 15 000 Hz.

10. SHURE RK345 Ветробран

Ветробрана намалява нежелания дъх и шума от вятъра, докато използвате микрофоните SM7A и SM7B.

 • Модел на Shure – Rk345.
 • Ветробран (Pop Filter) за микрофони Sm7, Sm7A и Sm7B.
 • Цвят – черен.

ПРЕДИМСТВА НА МИКРОФОНИ SHURE


Микрофоните на Shure съществуват почти пет десетилетия. Когато ръководителите на Shure виждат потенциал за растеж на пазарите за излъчване и телевизия в началото на 60-те години, решават , че това е момента за действие. Това е довело до развитието на серията SM микрофони. SM57 (1965) и SM58 (1966) са били използвани за системи за публично общуване. Тези нови SM модели са предназначени за използване в студиото за излъчване, по-късно се премахва превключвателя за включване / изключване и остават с тъмно сива повърхност.


SM58 е бил близо до изчезване през 1970 година


Един единствен конкурент е бил толкова утвърден на излъчващия пазар, че радио и телевизионните оператори не били достатъчно впечатлени от новите микрофони Shure SM. Продажбите ставали бавно и са се правили планове за прекратяване на производството на SM58 и SM57. Като последно усилие националният мениджър по продажбите на Shure предложил да се използват микрофоните за звукови инженери в Лас Вегас. Микрофоните били хит във Вегас и артистите започнали да използват тези модели за изпълнение на живо.

Останалото е история


Ако добавите решетка към SM57, ще получите SM58
И двата модела са разработени в края на 50-те години. Основната разлика между SM57 и SM58 е конструкцията на решетката. SM58 е проектиран за вокални изпълнения и използва сферична мрежа/решетка, която действа като ефективен P-pop филтър. SM57 е проектиран предимно като инструментален микрофон, за който се предпочита по-малък размер на охладителя. Разбира се, тази решетка може да се използва и при този вид микрофони, не е проблем.


Почти е невъзможно да се прекали с SM58. В кой момент звукът е изкривен? Отговорът е много по-висок от това, което ушите със сигурност ще чуят: някъде между 150 и 180 dB на нивото на SPL, близо до нивото на шум от изстрелването на космическа совалка. Добре проектираната динамика на SM58 едва достига точката на изкривяване при нормални обстоятелства.