Mikrofoni

КАБЕЛЕН МИКРОФОН

Когато купувате микрофон за изпълнение на живо, ще срещнете два различни типа микрофон: жичен насочен микрофон и безжичен микрофон . Както всички знаем, безжичните микрофони предлагат голямо удобство и гъвкавост и със сигурност могат да бъдат удобни на сцената, тъй като няма кабели, лежащи наоколо, за да се препънете. Ако обаче не се нуждаете от гъвкавост на сцената, кабелният микрофон може да е по-добър избор. За да ви помогнем да изберете най-добрия микрофон ще разгледаме петте предимства на кабелния микрофон.

По-добро качество на звука

Хубава микрофонна капсула с добро качество, която е добре съчетана с гласа на изпълнителя или инструмента, е най-добрият начин да получите качество. С безжичния микрофон често сте ограничени в избора на микрокапсули. Много безжични микрофони използват сравняване, за да компресират динамичния обхват в малко разпределение на честотата. Може да има забележима разлика между вокали и инструменти на безжичен микрофон спрямо кабелен микрофон. В този случай по-добрия избор е кабелния микрофон.

Лесно боравене

Кабелният микрофон е лесен за използване, просто включете и пуснете. В допълнение, кабелният микрофон по-бързо се проверява дали е в изрядност, докато безжичните системи отнемат известно време, за да гарантират, че всички приемници са настроени на различен канал и да гарантират, че няма смущения от местни телевизионни канали и радиостанции или други безжични системи на мястото. Отстраняването на кабелни микрофони е лесно, тъй като има по-малко неща, които да се объркат.

Надеждност

Безжичният микрофон има по-висока честота на откази от кабелния микрофон.  Безжичните смущения, изкривяването на интермодулацията се случват по различни причини и могат да „убият“ момент, когато най-малко го очаквате. Докато вашият безжичен микрофон е с прилично качество, кабелният микрофон просто няма да има тези проблеми.

Не е необходима батерия

Насоченият кабелен микрофон никога няма да има проблема да му свърши батериите, така че няма нужда да се притеснявате, че работата ви ще бъде внезапно прекратена. Тъй като кабелният микрофон се включва директно в рекордера или високоговорителя, той черпи енергия от този източник, известен като фантомно захранване. С безжичен микрофон се нуждаете от постоянно заредени батерии.

Разходите са по-малко

Кабелният насочен микрофон просто струва по-малко. Средно кабелните микрофони често са 1/3 от цената на безжичните микрофони.

Предлагаме Ви списък с препоръчани продукти:


SHURE SV100 Кабелен Динамичен Микрофон

Кардиоиден вокален микрофон намалява обратната връзка и осигурява отлично качество на звука, траен кабел с 6.3 мм щепсел за използване с домашни или преносими системи за запис или караоке.


SHURE SV200 Kабелен динамичен микрофон

Кардиоиденят динамичен микрофон намалява обратната връзка и осигурява свеж и жизнен звук. Тя включва устойчива решетка и издръжлив XLR-XLR кабел.


SHURE BETA 57A Инструментален микрофон

Динамичният инструментален микрофон осигурява висока печалба при обратна връзка. Разполага с решетка от стоманена мрежа за издръжливост, ударен монтаж за минимизиране на предаването на нежелан шум и високо съотношение сигнал-шум.


SHURE BETA 58A Вокален микрофон

Голям звук. Пълен звук. Изискан звук. Вашият микрофон отговаря ли на силата на вашия глас? В продължение на десетилетия BETA® 58A преминава през безброй тестове, изтласквайки гласа на преден план на най-големите сцени в света. За звук, който предизвиква вниманието на цялата тълпа, това е вашият микрофон.


Motiv MV5C Home office микрофон

Видеоконференциите и работата от вкъщи са новото нормално. Уверете се, че звучите професионално и че сте чути ясно по време на важни презентации и предложения с микрофона за домашен офис MV5C. MV5C може да се използва със или без слушалки. Просто го включете с предоставените кабели към компютър с Mac или Windows и се присъединете към виртуалните си срещи с увереността, че у дома звучите също толкова добре, колкото в заседателната зала.


Като цяло жичните микрофони звучат по-добре, лесни са за използване, по-надеждни, не изискват батерии и са значително по-евтини. Ако не се нуждаете от микрофона, за да се движите свободно по сцената, жичният насочен микрофон може да е по-добрият избор за вас.