Mikrofoni

Ветробран за микрофон или защита на микрофона от пяна

Ветробранът за микрофон и протекторът за микрофон от пяна предпазва от нежелан шум на вятъра. Вариантът с пяна се предлага в голямо разнообразие от цветове. Те дори могат да бъдат отпечатани, за да привлекат повече внимание. Така можете да виждате голям брой цветни записващи устройства с логата на телевизионните станции на пресконференции всеки ден.

Микрофоните са много чувствителни. Достатъчен е малък порив на вятъра, за да се отрази това на записа на звука. В резултат на това шумът от вятъра попада в звуковата картина и изкривява записа. Всеки знае този типичен шум от вятъра. Затова в професионалните производства е важно да се избягват обезпокоителните шумове с подходящи предпазни аксесоари.

Поради тази причина използването на открито на микрофон с пяна е от съществено значение.

Освен това предпазвате записващото устройство от дишащи шумове и взривове . И двете възникват веднага, когато хората говорят. Тъй като поп филтърът решава и двата проблема, без да намалява звука, това е по-добрият избор в този сценарий, но ако сте на закрито.

Друга област на приложение може да се намери на сцената. По-точно, някои микрофони с инструменти също са снабдени с покритие от пяна. Правилната добавка може да бъде намерена за всички микрофони. Изборът е огромен и се състои от голямо разнообразие от форми и цветове!

Защита от вятър или поп филтър?

По принцип:

Тези, които записват у дома / в студиото, е по-добре да използват поп екран.

Не само, че те са по-ефективни срещу експлозивни звуци, но също така защото предното стъкло на микрофона има трудности на кратко разстояние. В допълнение, звукът е по-малко изкривен при използване на поп екран, отколкото при използване на алтернативна пяна.

Друг проблем възниква в зависимост от качеството на пяната. Евтините модели се развалят бързо, ако капакът често се поставя и сваля от главата на микрофона. С течение на времето такива малки частици попадат вътре и могат да причинят трайно увреждане на технологията.

Има много голям избор, но вие трябва да изберете каква защита ще е подходяща за вашия микрофон, в зависимост от това за какво го използвате.


Тук ще видите нашите предложения:

Ветробран W-40-B


MO6 POP FILTER 6″ за микрофон


Метъл Поп Филтър Pop Screen PS-1